mancalatorii icons-17 Turcia este ţara kebabului şi vei găsi aici cele mai originale combinaţii şi metode de preparare. Adana kebab e unul dintre kebaburile clasice turceşti. Se serveşte cu legume la grătar (ardei, ardei iuţi, ceapă, roşii) şi un pilaf din grâu bulgur (un grâu spart). Aici se mănâncă foarte multă pâine, Turcia fiind supranumită „coşul cu pâine al lumii”.
Carnea preferată a turcilor este cea de miel, aşa că pregăteşte-te să guşti numeroase specialităţi de miel. Tradiţional, masa se încheie cu cantităţi mari de delicatese dulci.

Spre deosebire de majoritatea ţărilor musulmane, în Turcia alcoolul nu este interzis. De băut, turci vă vor oferi raki, un rachiu aromat cu anason (similar cu pastis-ul francez, sambuca italiană, arak-ul libanez sau ouzo-ul grecesc). Se bea diluat cu apă sau cu multe cuburi de gheaţă (proporţie 50-50%). În contact cu apă sau gheaţă se transformă într-un lichid lăptos, ne-a mai explicat reprezentantul site-ului cevabun.ro. Dacă refuzaţi o tărie, puteţi încerca berea locală – Efes, care se găseşte în toate localurile. În Turcia apa nu este potabilă, aşa că cel mai bine ar fi să consumi apă îmbuteliată de la magazine.

_________________

Articol din seria Ghidurilor de Călătorie realizate de capital.ro pentru care cevabun.ro este consultant culinar.
Citește tot articolul aici.

print