Macrou la grătar

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Macroul la grătar/plită (caballa a la plancha) este un peşte foarte iubit în Spania, în special în nordul basc. Peşte oceanic, gras şi consistent, macroul se găteşte simplu şi se serveşte cu legume la grătar. Încercaţi-l alături de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu roşii.

Porţii: 3

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:

  • 3 bucăţi macrou
  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat

pentru sos

  • 2 roşii
  • 3 linguri mujdei

Preparare:

  1. Curăţaţi peştii: îndepărtaţi-le capul şi intestinele.
  2. Ungeţi peştii cu ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.
  3. Frigeţi peştii pe grătar sau plită.
  4. Luaţi peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
  5. În paralel, preparaţi un mujdei.
  6. Decojiţi roşiile, tăiaţi-le şi îndepărtaţi-le seminţele.
  7. Pasaţi pulpa de roşii şi amestecaţi-o cu mujdeiul.

Serviţi peştii cu sosul de mujdei cu roșii şi legume la grătar (ardei, dovlecei, vinete, roşii, etc.)

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

One Response to “Macrou la grătar”

  1. elizza

    ce simplu si gustos
    imi place mult macroul
    si combinatia aia de mujdei cu rosii e DELICIU

    Reply

Leave a Reply