Macrou la grătar

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Macroul la grătar/plită (caballa a la plancha) este un peşte foarte iubit în Spania, în special în nordul basc. Peşte oceanic, gras şi consistent, macroul se găteşte simplu şi se serveşte cu legume la grătar. Încercaţi-l alături de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu roşii.

Porţii: 3

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:

  • 3 bucăţi macrou
  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat

pentru sos

  • 2 roşii
  • 3 linguri mujdei

Preparare:

  1. Curăţaţi peştii: îndepărtaţi-le capul şi intestinele.
  2. Ungeţi peştii cu ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.
  3. Frigeţi peştii pe grătar sau plită.
  4. Luaţi peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
  5. În paralel, preparaţi un mujdei.
  6. Decojiţi roşiile, tăiaţi-le şi îndepărtaţi-le seminţele.
  7. Pasaţi pulpa de roşii şi amestecaţi-o cu mujdeiul.

Serviţi peştii cu sosul de mujdei cu roșii şi legume la grătar (ardei, dovlecei, vinete, roşii, etc.)

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

Un răspuns la “Macrou la grătar”

  1. elizza

    ce simplu si gustos
    imi place mult macroul
    si combinatia aia de mujdei cu rosii e DELICIU

    Reply

Lasă un comentariu