Unul dintre cei mai populari peşti albaştri, bogaţi în grăsimi sănătoase şi Omega 3, macroul se laudă nu doar cu scăderea colesterolului prost ci şi cu o disponibilitate aparte pentru a face parte din reţete. Fript pe grătar, prăjit sau la cuptor, macroul nu face nazuri. Încercaţi-l în combinaţie cu amestecul de pudră de curry pentru o aromă orientală.

 

Reţetă: Macrou cu curry la cuptor

macrou cu curry la cuptor

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de macrou
  • 2 lămâi
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguriţe pudră de curry
  • 1/2 ardei gras
  • 1 linguriţă boia de ardei picantă (opţional)
  • ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Curăţaţi peştii de intestine şi clătiţi-i sub apă rece.
  3. Crestaţi peştii pe ambele părţi la 1-2 centimetri distanţă.
  4. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l “fulgi” pe lungime.
  5. Tăiaţi ardeiul fâşii.
  6. Tăiaţi lămâia în rondele.
  7. Puneţi o hârtie de copt în tavă.
  8. “Tapetaţi” cu rondele de lămâie.
  9. Umpleţi peştii cu ardei şi usturoi.
  10. Presăraţi peştii cu sare, piper, boia iute şi pudră de curry.
  11. Masaţi uşor peştii pentru ca amestecul de condimente să se distribuie uniform.
  12. Turnaţi 2-3 linguri de ulei peste peşti.
  13. Puneţi o altă hârtie de copt deasupra şi închideţi cele două margini pentru ca peştele să se gătească înăbuşit.
  14. Introduceţi la cuptor pentru 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea peştilor).
  15. Serviţi peştii cu garnituri pe bază de orez sau cartofi şi/sau salate.

 

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 35 minute

Porţii: 4

 

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: