Macaroanele cu brânză sărată sunt o reţetă de zi cu zi: ieftină, rapidă şi săţioasă. Iar farmecul lor e că se pot adapta oricărui gust. Le puteţi găti cu caş dulce sau telemea rasă (sau în amestec), cu brânză de burduf care se întinde de plăcere în farfurie sau, dacă preferaţi o variantă mai puţin tare, în amestec de brânză de burduf cu brânză de vaci. O lingură de unt şi/sau 2 feliuţe de slăninuţă afumată, şuncă sau chiar cârnăciori prăjiţi transformă această reţetă într-un festin.

Vezi şi reţeta americană de macaroane cu brânză.

Reţetă: Macaroane cu branza

macaroane-branza_final

Ingrediente:

  • 400 grame macaroane (sau alte paste scurte)
  • 50 grame unt gras
  • 200 grame brânză de burduf (sau telemea)
  • 150 grame brânză de vaci
  • piper proaspăt măcinat
[note]În limba română, termenul de macaroane desemnează pastele lungi, tubulare, asemătoare cu pastele italienine macherronceli. În multe ţări însă, inclusiv în SUA, macaroanele (din macaroni, italiană), desemnează o serie de paste scurte şi răsucite, goale pe interior (vezi tipurile de paste). Reţeta de mai jos face referire la ele.[/note]

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare.
  2. Amestecaţi brânza de burduf cu brânza dulce.
  3. Amestecaţi pastele fierte cu brânza într-o cratiţă adâncă.
  4. Rupeţi untul deasupra.
  5. Acoperiţi cratiţa cu un capac.
  6. Puneţi cratiţa pe foc mic, timp de 5 minute (sau la cuptor la 170 de grade), până când brânza se topeşte.
  7. Macaroanele cu brânză se servesc ca atare, presărate cu piper proaspăt măcinat.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de preparare: 15 minute

Porţii: 4

Vezi şi varianta cu afumătură.

print

2 Comentarii

  1. Prefer macaroanele si nu pastele. Ele dominau oferta de paste fainoase inainte de ’89. “Prefer” in sensul ca in Romania macaroane sunt considerate doar pastele lungi, tubulare. Care nu mai sunt produse de nimeni si nu se mai gasesc in piata. Cineva mai produce macaroane, insa diametrul interior si grosimea peretelui tubului de fainoase sunt mai mici decat ale celor dinainte de 1989. “Macaroanele” fac parte, ca urmare a unei traditii de consum si culinare, din cultura noastra, asa cum erau ele. Despre alegerea intre a gati si a cumpara mancare procesata, mai multe aici http://cazacioc.blogspot.com

Comments are closed.