O reţetă ce cucereşte prin simplitate şi rafinament. Dolvecei şi roşii uscate la soare, totul sotat uşor într-un ulei infuzat cu usturoi şi ardei iute. Paste minunate pentru serile de vară, ideale înainte de un vin roşu.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 250 grame linguini (sau alte paste lungi – spaghetti, tagliatelle etc)
  • 1 dovlecel
  • 12 roşii uscate la soare
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute (opţional)
  • 4 linguri ulei de măsline extravergine
  • parmezan (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi căţeii de usturoi.
  2. Tăiaţi roşiile în 2, pe diagonală.
  3. Spălaţi dovlecelul.
  4. Îndepărtaţi capetele dovlecelului, tăiaţi-l în 2 pe lungime şi apoi rondele subţiri de 5 milimetri.
  5. Încingeţi uleiul.
  6. Adăugaţi căţeii de usturoi întregi.
  7. Căliţi căţeii de usturoi, la foc mic, timp de aproximativ 1 minut, fără ca usturoiul să-şi schimbe culoarea. Scoateţi şi aruncaţi usturoiul.
  8. Adăugaţi rondelele de dovlecel şi rumeniţi-le 2-3 minute, până se înmoaie şi prind a se rumeni fără a se prăji prea mult. Dovlecelul trebuie să rămână crocant.
  9. Adăugaţi fulgii de ardei iute dacă doriți un fel de mâncare picant. Dacă nu, săriți peste această etapă.
  10. Opriţi focul şi adăugaţi roşiile.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. De regulă, cam 10-11 minute. Adăugaţi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele peste legume.
  13. Scurgeţi şi amestecaţi linguini cu legumele şi uleiul.

Serviţi pastele imediat, fierbinţi, opţional cu parmezan ras sau ca atare.


print