O reţetă siciliană de paste (cu un pesto local), foarte gustoasă şi mereu la îndemână. Pregătiţi această reţetă pentru o cină rapidă sau înainte de a ieşi în oraş pentru a petrece.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 250 grame paste lungi integrale (lingiuine, spaghetti, etc.)
  • 5 linguri pesto roşu
  • 4 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încălziţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  2. Curăţaţi usturoiul şi rumeniţi-l uşor, întreg sau tăiat în 2-3 bucăţi, pe lungime. Opţional, adăugaţi ardeiul iute tocat fin.
  3. Scoateţi usturoiul înainte de a-şi schimba culoarea şi lăsaţi uleiul să se răcească.  Adăugaţi sosul pesto.
  4. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
  5. Strecuraţi pastele şi amestecaţi-le cu sosul pesto.
  6. Montaţi pastele în farfurie.
  7. Adăugaţi parmezan ras şi piper proaspăt măcinat.

Pastele integrale cu pesto sicilian se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.

Pesto sicilian (roşu) se poate cumpăra şi din magazinele specializate în produse italiene sau din supermarketuri.


Adaugă un comentariu: