O invenţie pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă, ce transformă limonada de zi cu zi într-o băutură extraordinară. Aşadar, o limonadă cum alta nu e, proaspătă, parfumată şi răcoroasă – limonad cu căpșuni și mentă.
Pregătiţi-o pentru zilele calde pentru a vă suprinde plăcut musafirii.

Vezi aici și rețeta de Spumă de căpșuni.

Reţetă: Limonadă cu căpșuni și mentă

limonada-capsuni_02

Ingrediente:

  • 2 pahare de apă
  • 1 pahar de zahăr (de preferință brut)
  • 1 pahar zeamă de lămâie
  • 250 grame căpşuni
  • 2 pahare de apă plată, minerală sau sifon
  • 3-4 linguri frunze de mentă proaspătă, tocate mare
  • 1 lămâie

Preparare:

  1. Amestecaţi cele două pahare de apă cu zahărul într-o crăticioară la foc mic până se topesc granulele de zahăr. Trageţi crăticioara deoparte şi lăsaţi siropul să se răcească.
  2. Spălaţi bine lămâia şi tăiaţi-o în rondele.
  3. Spălaţi căpşunile, îndepărtaţi-le condiţele şi tăiaţi-le în jumătăţi.
  4. Spălaţi frunzele de mentă şi tocaţi-le mare.
  5. Pasaţi într-un blender siropul obţinut mai sus împreună cu căpşunile, menta, apa minerală şi sucul de lămâie.
  6. Turnaţi limonada într-o carafă.
  7. Adăugaţi cuburi de gheaţă şi rondele de lămâie.
  8. Limonada cu căpşuni şi mentă se serveşte rece, imediat.

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 5 minute

Porții: 6

[tip]Scădeţi sau creşteţi cantitatea de zahăr în funcţie de gusturile dumneavoastră.[/tip]

print

2 Comentarii

  1. chiar ca racorrrrritor! am facut ieri si e delicioasa (io am pus zahar brun ca nu ma lasa prietena sa folosesc zahar alb ca cica e daunator 🙂

  2. am crezut prima data ca e cam mult zahar dar e numai buna asa
    io am pus si o feli de lamiie verde – gustos!

Comments are closed.