Kafta sau kofta este denumirea unor preparate arabe din carne tocată  sau tăiată mărunt, amestecată cu mirodenii şi ceapă, fripte pe grătar şi, mai rar, în tigaie sau la cuptor. Numele vine din persană şi se trage din cuvântul kuftan (a bate, a toca, sau chiftele). Cunoscută sub diverse reţete şi denumiri în toată lumea arabă, kafta este una dintre cele mai iubite preparate libaneze.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 1 kilogram carne tocată (vită, miel, oaie sau amestec)
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri rase baharat
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 2  linguri frunze de mentă tocate
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • 1 lingură ardei iute tocat sau pastă de ardei iute (opţional)
  • câteva  linguri supă carne de vită
  • sare

Preparare:

  1. Tocaţi carnea (dacă nu e gata tocată).
  2. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.
  3. Tocaţi ardeiul iute.
  4. Tocaţi pătrunjelul şi menta.
  5. Amestecaţi carnea cu supa de carne, ceapa, chimionul, baharatul, menta, pătrunjelul şi sare după gust.
  6. Frământaţi bine carnea şi introduceţi amestecul la rece pentru cel puţin 30 de minute.
  7. Formaţi rulouri de carne de forma unui mititel.
    Pentru a întoarce carnea cu uşurinţă pe grătar, puteţi înfinge kaftele pe beţe pentru frigărui, înmuiate în apă pentru 30 de minute.
  8. Frigeţi kaftele pe grătar pe toate părţile.

Kafta se serveşte fierbinte, cu legume pe grătar, grâu bulgur, lipii şi salate.

printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: