O băutură apreciată în special de către doamne, lichiorul cremă de whiskey, cunoscut în întreaga lume sub numele de Irish Cream, este foarte popular în Statele Unite şi Marea Britanie unde este principalul contracandidat al lichiorului de ouă, în special în zilele de sărbătoare. Simplu de realizat, această reţetă reclamă însă o bună calitate a ingredientelor, în special a whiskey-ului, pentru a obţine o băutură alcoolică densă, cremoasă şi aromată, numai bună de dăruit sau de primit cadou.

Reţetă: Irish cream

http://www.dreamstime.com/-image9134617

Ingrediente:

  • 500 ml whiskey (de preferinţă irlandez)
  • 150 ml lapte condensat (îndulcit)
  • 500 ml frişcă bătută
  • 4 ouă
  • 2 linguri sirop de ciocolată
  • 2 linguriţe cafea instant
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă esenţă de migdale

Preparare:

  1. Bateţi frişca.
  2. Amestecaţi toate ingredientele într-un blender.
  3. Introduceţi la rece.
  4. Lichiorul de whiskey se serveşte rece sau la temperatura camerei.
  5. Se poate păstra timp de aproximativ o lună, acoperit, în frigider.

Timp de pregătire: 10 minute

Porții: 12

printează

Adaugă un comentariu: