Culoarea, gustul şi esenţa Italiei sunt cuprinse în această salată desăvârşită prin simplitate. Insalata Caprese sau salata à la Capri, preparată în culorile tricolorului statutui peninsular – verde, alb, roşu – e considerată adevăratul simbol al bucătăriei italiene. Numită pe alocuri, din raţiuni ce ţin de orgolii regionale, salata  “Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico“, salata Caprese are o cerinţă esenţială pentru o reuşită garantată: ingrediente proaspete şi de bună calitate. Mozzarella de bivoliţă (di buffa) este cel mai potrivit sortiment de brânză pentru această salată minunată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 400 grame mozzarella
  • 4-5 roşii coapte
  • 20 frunze de busuioc mari
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare
  • piper multicolor

Preparare:

  1. Spălaţi şi ştergeţi roşiile şi frunzele de busuioc.
  2. Tăiaţi mozarella şi roşiile în felii groase de aproximativ 5 milimetri.
    Bocconcini (biluţele de mozzarella) se folosesc întregi.
  3. Intercalaţi pe platourile de servire roşiile cu mozzarella şi busuiocul.
  4. Stropiţi cu ulei de măsline extravigin.
  5. Presăraţi cu sare şi piper multicolor, zdrobit mare într-un mojar.

Insalata Caprese se serveşte întotdeauna la temperatura camerei, cu felii de pâine prăjită.

Nu folosiţi ingrediente prea reci, în special roşii, deoarece calitatatea gustului va fi mult diminuată.


printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: