Puși pe lista capetelor de acuzare la adresa fast-food-urilor de către cei care acuză fabricarea de alimente procesate și nesănătoase, hamburgerii pot să aibă o altă față, să fie gustoși și totodată sănătoși. În plus, unul dintre marile avantaje față de hamburgerul tradițional din carne din vită, îl reprezintă timpul redus necesar pentru prepararea lui.

Acești hamburgeri (deși denumirea nu este tocmai corectă :); ar trebui sa le spunem chicken burgers), cu conținut redus de grăsimi, sunt delicioși pentru oricine, dar sunt ideali pentru copii, pentru curele de slăbire hipocalorice sau pentru persoanele care au probleme cu nivelul colesterolului.

Porții: 4 hamburgeri

Timp de preparare: 30 de minute

hamburger-pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui fără piele și os
  • 200 gr de ciuperci cu tot cu codiță
  • 1 ceapă medie
  • 1 linguriță rasă de praf de curry
  • 1 linguriță rasă de praf de chimen măcinat
  • 1 lingură rasă de ketchup
  • 1 linguriță rasă de muștar
  • 1 lingură  rasă de pesmet
  • 1 gălbenuș de ou
  • câteva linguri de supă de pui
  • 1 vârf de cuțit de boia de ardei
  • piper

Preparare:

  1. Curățați pieptul de pielițe și eventualele așchii de os. Curățați ciupercile de urmele de pământ. Curățați ceapa.
  2. Tocați carnea de pui, ciupercile și ceapa – din cuțit sau cu ajutorul unei mașini de tocat sau mixer.
  3. Amestecați bine tocatura cu restul ingredientelor (condimentele). Adăugați supa de pui ca să obțineți un amestec ușor de manevrat.
  4. Formați patru hamburgeri de formă rotundă (folosiți marginea unui cuțit pentru a le finisa marginile).
  5. Frigeți hamburgerii pe grătarul de interior sau exterior, uns cu puțin ulei pentru a preveni lipirea acestuia, pe ambele părți.

Hamburgerii astfel obținuți se pot servi la fel ca cei obișnuiți (în chiflă, cu o felie de brânză cheddar, alături de cartofi prăjiți) sau lângă o salată de sezon.

Pentru a obține romburi uniforme (din grilul grătarului) pe cele două fețe ale hamburgerului, rotiți-i la 30 de grade (ora 3 pe ceas) la jumătatea procesului de prăjire.
Spre deosebire de hamburgerii din carne de vită, cei din carne de pui nu pot fi făcuți în sânge sau mediu. Folosiți foc mediu și uniform pentru a vă asigura că sunt bine făcuți.

___________________________________________

1 comentariu

Adaugă un comentariu: