Carnea halibutului, peşte înrudit ca specie şi gust cu calcanul, albă şi suculentă, este de o calitate aparte. Reţeta de mai jos – halibut la cuptor cu unt și oregano – pune în evidenţă tocmai calitatea deosebită a acestui peşte prea puţin cunoscut şi utilizat în România. Cu toate că nu se găsește peste tot, halibutul se poate cumpăra de la raioanele de pescărie din marile magazine, iar această rețetă este perfectă pentru un prânz rapid pentru că nu necesită mai mult de 30 de minute.
[readalso] Vezi aici și rețeta de Păstrăv cu portocale și rozmarin. [/readalso]
Reţetă: Halibut la cuptor cu unt și oregano
Ingrediente:
- 2 rondele de halibut (a câte 200 grame bucata)
- 4 linguri de unt gras (peste 80% grăsime)
- 1 lingură rasă oregano uscat
- 1/2 lămâie
- sare
- piper alb
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 190 de grade.
- Extrageţi sucul din lămâie.
- Ungeţi bucăţile de peşte cu unt pe ambele părţi.
- Presăraţi peştele cu sare şi piper după gust.
- Adăugaţi zeama de lămâie.
- Acoperiţi peştele în tavă cu hârtie de pergament.
- Întroduceţi la cuptor pentru 15 minute în cuptorul încins în prealabil.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2
Haibutul se serveşte cu sosul format în tavă împreună cu garnituri pe bază de orez, ciuperci, cartofi sau alte legume.
Stimata CevaBun,
Pare savuroasa reteta, doar ca nu reusesc sa identific pestele! Eu sunt in Franta si incerc sa-i gasesc traducerea, problema e ca nu reusesc sa-l gasesc nici in Dex! Puteti sa ma ajutati? Cum ii zice in frantuzeste sau mai are vreun nume romanesc?
Multumesc,
O admiratoare
Este un peste plat, din familia Fletan.
In franceza se numeste fletan.
Comments are closed.