O frittata direct din inima roșie și înmiresmată cu busuioc a Italiei. Un mic dejun mustind de gust şi prospeţime.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 minute

frittata-cu-rosii Ingrediente:

  • 500 grame de roşii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 ouă
  • 20 grame parmezan ras
  • 2 linguri frunze de busuioc proaspăt, tocat
  • sare şi piper

Preparare:

  1. [intlink id=”5670″ type=”post”]Decojiţi roşiile[/intlink]. Tăiaţi o roşie rondele (pentru decor) iar restul roşiilor în sferturi.  Îndepărtaţi-le seminţele roşiilor tăiate în sferturi şi tăiaţi-le cubuleţe. Tăiaţi usturoiul în feliuţe subţiri.
  2. Încingeţi uleiul într-o tigaie mare. Sotaţi uşor usturoiul. Adăugaţi roşiile tocate şi acoperiţi tigaia timp de 2 minute până se înmoaie.
  3. Între timp bateţi ouăle cu puţină sare, piper, parmezanul ras şi frunzele de busuioc tocate.
  4. Adăugaţi ouăle bătute peste roşii şi amestecaţi uşor.
  5. Decoraţi cu rondele de roşii, acoperiţi, şi coaceţi frittata la foc mic timp de 10-12 minute.

Frittata cu roşii şi busuioc se serveşte ca atare, eventual cu câteva felii de mozzarella lângă şi o felie de pâine, prăjită şi stropită cu ulei.

Dacă frittata nu se coace uniform, o puteţi întoarce pe partea cealaltă cu ajutorul unei farfurii. Vezi galeria foto de la [intlink id=”4209″ type=”post”]tortilla[/intlink].
printează

5 Comentarii

Adaugă un comentariu: