Varianta italiană a omletei, mai leneşă în realizare decât cea franţuzească, frittata amestecă toate ingredientele – ouă şi, de obicei, legume – şi le dă la cuptor, nu le împătureşte şi dichiseşte în tigaie ca surata ei de la vest. Această frittata, care poate refolosi cu succes, resturile – dacă rămân vreodată! – ale unor [intlink id=”779″ type=”post”]andive gratinate[/intlink] sau ingredientele de mai jos.

Porţii: 4

Timp preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 200 grame bacon
  • 3 andive
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml smântână
  • 50 grame brânză rasă (de preferinţă parmezan)
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă rasă nucsoara
  • sare şi piper

Preparare:
1.Fierbeţi andivele, întregi dar curăţate de frunzele exterioare, în două ape. Prima apă, în care au fiert timp de 5 minute, se aruncă întrucât este amară. În a doua apă,  în care le mai fierbeţi încă 5-7 minute în funcţie de dimensiune, adăugaţi zeama de la o lămâie şi puţină sare. Aruncaţi apa de pe andive şi lăsaţi-le să se răcorească.

2.Tăiaţi baconul cubuleţe sau fâşii grosuţe. Rumeniţi baconul în cele două linguri de ulei iar după, adăugaţi adivele tăiate. Andivele se taie în două pe lungime şi ulterior pe secţiune în fâşii late de un centimetru.

3. Amestecaţi baconul şi andivele – cu tot cu grăsimea în care s-au rumenit – cu ouăle bătute împreună cu smântâna şi jumătate din cantitatea de brânză şi asezonate cu sare, nucşoară şi piper. Turnaţi totul într-o tavă termorezistentă, presăraţi restul de brânză rasă peste, şi introduceţi la cuptor timp de 20 de minute la foc mic spre mediu (160 grade).

Frittata de andive cu bacon se serveşte caldă, cu salată şi pâine prăjită.

print

3 Comentarii

Comments are closed.