O friptură specifică nord-vestului Europei, Germaniei şi Flandrei. Un minunat slow-food din piept de porc, fript înăbuşit cu ceapă şi bere, cu un gust special şi un after-taste (post gust) specifice, dulce-amărui. O delicatesă din trei ingrediente şi două mirodenii.
Porţii: 4
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
- 8 bucăţi piept de porc (fără slănină şi şoric)
- 3 cepe
- 800 ml bere (blondă sau brună)
- 1 lingură boabe de enibahar
- 3 foi de dafin
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 grade Celsius.
- Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.
- Asezonaţi carnea cu sare şi piper.
- Frigeţi carnea la foc iute, pe ambele părţi, într-o tigaie teflonată sau grill de aragaz. Carnea nu trebuie să fie de tot gătită, ci doar să prindă o culoare frumoasă, aurie, la suprafaţă.
[tip]Dacă este suficient de grasă, nu mai adăugaţi grăsime în tigaie; dacă însă este mai slabă, folosiţi câteva linguri de ulei.[/tip] - Scoateţi bucăţile de piept de porc rumenite într-o tavă.
- Sotaţi două minute ceapa în grăsimea rezultată în tigaie. Adăugaţi făina peste şi amestecaţi .
- Adăugaţi ceapa cu tot cu grăsime, foile de dafin şi boabele de enibahar, peste carnea din tavă.
- Adăugaţi berea. Carnea şi ceapa trebuie să fie acoperite. Dacă e cazul, puneţi mai multă bere (aproximativ 1 litru în total).
- Asezonaţi cu puţină sare şi piper.
- Acoperiţi cu o folie de aluminiu sau cu capac şi introduceţi tava la cuptor pentru 60-70 de minute, până când carnea este bine pătrunsă.
Serviţi carnea cu sosul din tavă, piure de cartofi sau legume la cuptor şi murături ori salată.
Asta reţetă frate!
Mănânci şi nu te mai opreşti, vai de el de colsterol, dar se pot face şi excepţii.
Mulţam pentru reţetă!
retete de retete
Comments are closed.