O friptură specifică nord-vestului Europei, Germaniei şi Flandrei. Un minunat slow-food din piept de porc, fript înăbuşit cu ceapă şi bere, cu un gust special şi un after-taste (post gust) specifice, dulce-amărui. O delicatesă din trei ingrediente şi două mirodenii.

Porţii: 4

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

  • 8 bucăţi piept de porc (fără slănină şi şoric)
  • 3 cepe
  • 800 ml bere (blondă sau brună)
  • 1 lingură boabe de enibahar
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.
  3. Asezonaţi carnea cu sare şi piper.
  4. Frigeţi carnea la foc iute, pe ambele părţi, într-o tigaie teflonată sau grill de aragaz. Carnea nu trebuie să fie de tot gătită, ci doar să prindă o culoare frumoasă, aurie, la suprafaţă.
    Dacă este suficient de grasă, nu mai adăugaţi grăsime în tigaie; dacă însă este mai slabă, folosiţi câteva linguri de ulei.
  5. Scoateţi bucăţile de piept de porc rumenite într-o tavă.
  6. Sotaţi două minute ceapa în grăsimea rezultată în tigaie. Adăugaţi făina peste şi amestecaţi .
  7. Adăugaţi ceapa cu tot cu grăsime, foile de dafin şi boabele de enibahar, peste carnea din tavă.
  8. Adăugaţi berea. Carnea şi ceapa trebuie să fie acoperite. Dacă e cazul, puneţi mai multă bere (aproximativ 1 litru în total).
  9. Asezonaţi cu puţină sare şi piper.
  10. Acoperiţi cu o folie de aluminiu sau cu capac şi introduceţi tava la cuptor pentru 60-70 de minute, până când carnea este bine pătrunsă.

Serviţi carnea cu sosul din tavă, piure de cartofi sau legume la cuptor şi murături ori salată.

2 Comentarii

  1. Asta reţetă frate!
    Mănânci şi nu te mai opreşti, vai de el de colsterol, dar se pot face şi excepţii.
    Mulţam pentru reţetă!

Adaugă un comentariu: