O friptură de pui simplă şi excepţională din marea şi generoasă familie a bucătăriei greceşti – friptură de pui cu usturoi, oregano și lămâie. Folosiţi doar ingredientele de bază ale acestei bucătării (usturoi, lămâie, ulei de măsline şi oregano) pentru a obţine o friptură excepţională, la care se poate “asorta” aproape orice garnitură din cartofi.

Reţetă: Friptură de pui cu usturoi, oregano și lămâie

friptura-de-pui_II

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 lămâie
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 165-170 grade Celsius (temperatură medie).
  2. Curăţaţi puiul şi ştergeţi-l cu un şervet uscat.
  3. Curăţaţi şi transformaţi în pastă usturoiul folosind latul cuţitului pe tocător.
  4. Tăiaţi în două lămâia şi extrageţi sucul. Nu aruncaţi lămâia!
  5. Amestecaţi uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul, oregano, 1 lingură rasă sare grunjoasă şi 1 linguriţă de piper proaspăt măcinat.
  6. Ungeţi puiul pe interior şi exterior cu amestecul obţinut şi introduceţi cele două jumătăţi de lămâie stoarse în interior.
  7. Desprindeţi cu grijă pielea de pe pieptul puiului şi introduceţi parte din amestecul aromat pe sub piele.
  8. Puneţi puiul într-o tavă şi introduceţi-l la cuptor pentru 50-70 de minute.
  9. Dacă puiul are tendinţa de a se arde pe piept, acoperiţi-l cu o folie în partea de sus.
  10. Stropiţi din când în când puiul cu zeama din tavă.
  11. Puiul cu usturoi, oregano şi lămâie se serveşte ca atare, cu salată şi garnituri pe bază de cartofi (prăjiţi, piure, etc.)

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1 oră și 10 minute

Porții: 4-6

Adaugă un comentariu: