O friptură de pui simplă dar extrem de gustoasă, cu gusturi franco-italiene. Salvia, rozmarinul, usturoiul, uleiul de măsline şi lămâia dau un gust deosebit acestei fripturi suculente.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 2 ore şi 15 minute

Ingrediente:

  • 1 pui mărişor
  • 2 linguri frunze de salvie tocate
  • 2 linguri rozmarin tocat
  • 10 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 160 de grade Cesius (temperatură mică spre medie).
  2. Curăţaţi 4 căţei de usturoi şi tocaţi-i.
  3. Amestecaţi salvia cu rozmarinul, usturoiul tocat, uleiul de măsline, 1 lingură de sare de mare şi 1/2 linguriţă piper negru, măcinat.
  4. Ungeţi puiul pe interior, exterior şi pe sub pielea pieptului cu amestecul obţinut.
  5. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în bucăţi mari.
  6. Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o în 6 bucăţi, pe lungime.
  7. Umpleţi puiul cu ceapa, lămâia şi restul căţeilor de usturoi.
  8. Puneţi puiul pe o tavă cu grătar (vezi foto).
  9. Adăugaţi o cană de apă sau vin alb în tavă.
  10. Introduceţi tava la cuptor pentru 2 ore.

Puiul cu rozmarin, salvie şi usturoi se serveşte cu garnituri pe bază de orez sau legume.

print

3 Comentarii

Comments are closed.