O reţetă cu adevărat inedită, plină de arome franţuzeşti care dau puiului fript un gust nou, deosebit – friptură de pui cu muștar și tarhon. Puiul astfel fript este ideal pentru a fi servit musafirilor, dar şi pentru a realiza sandvişuri din carnea rămasă.

Reţetă: Friptură de pui cu muştar şi tarhon

pui_tarhon

Ingrediente:

  • 1 pui mediu
  • 3 linguri de unt gras, la temperatura camerei
  • 2 linguri de muştar (preferabil de Dijon)
  • 1 lingură zdravănă de tarhon uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriţă harissa (opţional)
  • 1 lingură rasă de sare
  • 1 linguriţă rasă piper măcinat mare

 

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius (foc mediu).
  2. Curăţaţi puiul.
  3. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul într-o pastă fină.
  4. Amestecaţi untul cu muştarul, harissa, usturoiul pisat, tarhonul, sarea şi piperul.
  5. Desprindeţi cu grijă, folosind degetele, pielea de pe pieptul puiului şi introduceţi o parte din amestecul obţinut sub piele.
  6. Ungeţi cu restul amestecului puiul pe interior şi exterior.
  7. Introduceţi ceapa curăţată în cavitatea puiului.
  8. Introduceţi puiul la cuptor pentru 60-90 de minute (în funcţie de dimensiunile sale).

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1 oră

Porții: 4

În general, timpul de coacere la cuptor se calculează cu 45 de minute per kg.

Puiul cu tarhon şi muştar se serveşte fierbinte cu garnituri pe bază de legume sau orez şi salate. Friptura rece este ideală în sandvişuri cu salată şi maioneză.

Dacă puiul are tendinţa de a se arde pe anumite porţiuni (din cauza muştarului), acoperiţi părţile în cauză, în etapa finală a preparării, cu folie de aluminiu.

1 comentariu

Adaugă un comentariu: