Muştarul aromat cu cimbru şi impulsionat cu usturoi dă gustul acestei fripturi de pui, simplă în esenţă şi delicioasă în consistenţă. Secretul acestei fripturi constă în untul strecurat sub pielea păsării pentru a se topi şi impregna în carne în timpul procesului de gătire. Pregătiţi această friptură pentru evenimentele speciale din familie sau pentru zilele de duminică.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 80 de minute

pui cu mustar si cimbru

Ingrediente:

  • 1 pui mare pentru grill (fără măruntaie şi ghiare)
  • 150 grame de unt gras
  • 2 linguri de muştar
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 6 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade.
  2. Zdrobiţi căţeii de usturoi, necurăţaţi, cu dosul cuţitului.
  3. Amestecaţi 100 de grame de unt la temperatura camerei cu muştarul şi cimbrul uscat.
  4. Desfaceţi pielea de pe pieptul puiului şi strecuraţi pe sub piele amestecul de muştar şi unt.
  5. Săraţi şi piperaţi puiul pe interior şi exterior şi ungeţi-l cu restul de unt.
  6. Introduceţi căţeii de usturoi în interiorul puiului.
  7. Puneţi puiul într-o tavă, acoperiţi-l cu o folie de aluminiu şi introduceţi-l la cuptor pentru 45 de minute.
  8. Scoateţi folia de pe pui şi rumeniţi-l încă 20 de minute pentru a prinde culoare.

Puiul cu muştar şi cimbru se serveşte fierbinte cu garnituri diverse şi salată.

_________________________

1 comentariu

Adaugă un comentariu: