O friptură uşoară din toate punctele de vedere. Iepurele are o carne slabă, săracă în calorii şi colesterol dar bogată în gust, motiv pentru care se pretează atât pentru o masă festivă cât şi pentru una hipocalorică. Iar faptul că garnitura este gata în acelaşi timp cu friptura nu poate decât să o recomande şi mai mult.

Porţii: 4

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente:

  • 4 pulpe superioare de iepure (sau un iepure mediu, tranşat în 4 bucăţi)
  • 1 kilogram de cartofi
  • 2 morcovi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 3-4 crenguţe de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

[note]Această reţetă este potrivită (în privinţa timpilor de preparare) pentru carnea de iepure de casă. Pentru iepure vânat este recomandat ca bucăţile de canre să fie marinate măcar 12 ore într-un amestec de vin alb cu usturoi, foi de dafin zdrobite, puţină sare şi boabe de piper.[/note]

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius (foc mediu spre mare).
  2. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în fâşii, pe lungime.
  3. Curăţaţi cartofii şi morcovii.
  4. Tăiaţi cartofii în cuburi mari şi morcovii în cuburi mici (jumătate câte cele de cartof).
  5. Amestecaţi cartofii, usturoiul şi morcovii cu 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper.
  6. Puneţi legumele într-un strat într-o tavă cât mai întinsă.
  7. Adăugaţi bucăţile de carne unse cu ulei de măsline şi asezonate cu sare şi piper.
  8. Adăugaţi în tavă rozmarinul, dafinul şi vinul.
  9. Acoperiţi tava (cu un capac sau folie de aluminiu) şi introduceţi la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
  10. Îndepărtaţi folia şi lăsaţi carnea şi legumele să se rumenească alte 10-15 minute.

Friptura de iepure cu legume la cuptor se serveşte cu legumele din tavă şi salată.

print

6 Comentarii

  1. poate ca vinul nu ar trebui pus de la inceput, cartofii si morcovul prind un gust prea puternic de vin

Comments are closed.