Carnea de curcan este bine pusă în valoare de amestecul mediteranean de arome în această friptură suculentă. Foarte simplu de preparat, această friptură de curcan este cu adevărat remarcabilă atunci când este gătită cu verdeţuri proaspete.

Reţetă: Friptură de curcan în crustă de verdețuri

curcan-cu-varza

Ingrediente:

  • 1 pulpă de curcan dezosată (aproximativ 1,5 – 1,6 kg)
  • 2 linguri rozmarin tocat
  • 1 lingură oregano tocat
  • 2 linguri salvie tocată
  • 1 lingură mentă tocată
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă chili (opţional)
  • 1 cană supă de pui
  • 1 cană vin alb
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 180 de grade (temperatură medie).
  2. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  3. Tocaţi verdeţurile.
  4. Ungeţi carnea cu ulei de măsline şi asezonaţi-o cu sare şi piper.
  5. Înveliţi carnea cu amestecul de verdeţuri şi usturoi.
  6. Presăraţi cu chili.
  7. Adăugaţi vinul alb şi supa în tavă.
  8. Acoperiţi cu folie de aluminiu şi introduceţi la cuptor pentru 60 de minute.
  9. Îndepărtaţi folia şi mai lăsaţi friptura 10 minute la cuptor să prindă culoare.
  10. Friptura de curcan în crustă de verdeţuri se serveşte cu garnituri variate pe bază de legume sau orez.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1 oră și 10 minute

Porții: 4

2 Comentarii

  1. Incerca-ti reteta unui bun prieten de-al meu de la Cluj, Ciprian Tataru : dupa ce ati pus in tava de friptura tot, inlocuiti cana de vin alb cu sampanie, adica puneti sampanie pana acoperiti toata carnea, acoperiti tava cu o folie de aluminie si o dati la cuptor 2 ore. Se scoate din cuptor si sosul il pregatiti separat, friptura cu putin sos o mai lasati 15 minute sa se rumeneasca. merge bestial cu pireu de cartofi si ardei copti . Pofta Buna !

Adaugă un comentariu: