Frigăruile din carne de vită sunt o apariţie relativ rară pentru că bucăţile de vită sunt fie prea tari, fie prea valoroase pentru a fi folosite în acest fel. Există totuşi şi excepţii, cum sunt aceste frigărui preparate din capete de muşchi într-o marinată cu parfum spaniol.

Porţii: 4

Timp de preparare: 40 de minute (plus 2 la rece)

Ingrediente:

  • 1 kilogram muşchi de vită
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri muştar
  • 2 linguri rase boia de ardei afumată (dulce sau picantă, după gust)
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă rasă piper măcinat

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea în cuburi potrivit de mari (cu latura de 2,5-3 centimetri).
  2. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
  3. Faceţi o marinată din miere, muştar, boia de ardei, sos de soia, ulei de măsline, usturoi şi piper.
  4. Turnaţi marinata peste carne şi amestecaţi bine.
  5. Introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
    Dacă folosiţi frigărui de lemn, înmuiaţi-le în apă rece pentru minim 30 de minute.
  6. Înşiraţi bucăţile de carne pe frigărui. Scurgeți frigăruile de excesul de marinată pentru a nu se arde pe grătar.
  7. Frigeţi frigăruile pe grătar sau plită. Fiind din mușchi de vită, adaptați timpul de frigere în funcție de cum doriți carnea – medie sau bine făcută.

Frigăruile glazurate de vită se servesc imediat cu garnituri şi/sau salate diverse.

În mod tradiţional, nu se foloseşte sos de soia, ci puţină sare de mare.

printează

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: