Pieptul de porc, carnea în care grăsimea se inserează perfid pentru a da gustul, este eroul principal al acestui grătar unic. Nimic, de aproape nimic în plus nu e nevoie, cu excepţia a două condimente simple, pentru a pune în valoare dulceaţa cărnii de porc din această frigăruie versatilă.

Porţii: 2

Timp de preparare: 45 minute (plus 2 ore pentru marinare)

Frigărui de porc Ingrediente:

  • 7-800 grame piept de porc cu grăsime dar fără şoric
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 lingură rasă de cimbru uscat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea în cubuleţe cu latura de 2 centimetri.
  2. Amestecaţi uleiul cu boiaua, cimbrul, 1 linguriţă rasă de sare şi 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat.
  3. Turnaţi amestecul de marinată peste carnea de porc, amestecaţi bine şi introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
    Dacă intenţionaţi să folosi frigărui de lemn, introduceţi-le în apă cu cel puţin 30 de minute înainte de folosire.
  4. Pregătiţi jarul – din lemn sau cărbune – cu 20 de minute înainte sau încingeţi grătarul de interior (sau tigaia-grătar).
  5. Scoateţi carnea de la rece şi înşiruiţi-o pe beţele de frigărui astfel încât să obţineţi 4 frigărui.
  6. Frigeţi frigăruile pe toate părţile, la temperatură medie.

Frigăruile din piept de porc se pot servi cu aproape orice garnitură, de la piureuri la salate.

Frigăruile din piept de porc sunt ideale pentru sandvişuri cu un sos format din 60-40% ketchup/maioneză şi murături.
Puteți intercala și legume printre bucățile de carne – ceapă, roșii, ardei gras.

1 comentariu

Adaugă un comentariu: