Pieptul de porc, carnea în care grăsimea se inserează perfid pentru a da gustul, este eroul principal al acestui grătar unic. Nimic, de aproape nimic în plus nu e nevoie, cu excepţia a două condimente simple, pentru a pune în valoare dulceaţa cărnii de porc din această frigăruie versatilă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 45 minute (plus 2 ore pentru marinare)
- 7-800 grame piept de porc cu grăsime dar fără şoric
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 lingură rasă de cimbru uscat
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi carnea în cubuleţe cu latura de 2 centimetri.
- Amestecaţi uleiul cu boiaua, cimbrul, 1 linguriţă rasă de sare şi 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat.
- Turnaţi amestecul de marinată peste carnea de porc, amestecaţi bine şi introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
[note]Dacă intenţionaţi să folosi frigărui de lemn, introduceţi-le în apă cu cel puţin 30 de minute înainte de folosire.[/note] - Pregătiţi jarul – din lemn sau cărbune – cu 20 de minute înainte sau încingeţi grătarul de interior (sau tigaia-grătar).
- Scoateţi carnea de la rece şi înşiruiţi-o pe beţele de frigărui astfel încât să obţineţi 4 frigărui.
- Frigeţi frigăruile pe toate părţile, la temperatură medie.
Frigăruile din piept de porc se pot servi cu aproape orice garnitură, de la piureuri la salate.
[tip]Frigăruile din piept de porc sunt ideale pentru sandvişuri cu un sos format din 60-40% ketchup/maioneză şi murături.[/tip]
[tip] Puteți intercala și legume printre bucățile de carne – ceapă, roșii, ardei gras. [/tip]
ca tot vine sezonul de gratare!
super reteta
Comments are closed.