Iată o frigăruie rară la vedere! Pentru că ficățeii de pui, delicați la textură și catifelați la culoare, par oricum, doar pregătiți să fie trecuți prin focul grătarului nu. Și totuși… Pregătiți cum se cuvine, ficățeii de pui se pot trasforma cu ușurință într-o gustare rapidă, de vară, potrivită la iarbă verde alături de o salată de sezon.

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute

frigarui-ficat_16 Ingrediente:

  • 500 grame ficăței de pui
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță de ulei

Preparare:

Dacă folosiți frigărui de lemn, scufundați bețele în apă rece 10 minute înainte de preparare, pentru a preveni arderea lor pe grătar.
  1. Curățați ficățeii de pielițe și secționați-i în bucăți cu latura de aproximativ 2 centimetri.
  2. Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți la fel de mari.
  3. Treceți ficățeii prin făină amestecată cu sare și piper.
  4. Scuturați ficățeii de excesul de făină și înșiruiți-i, intercalat cu bucăți de ceapă, pe frigărui. Aveți grijă să începeți și să terminați cu o bucată de ceapă.
  5. Rumeniți ficățeii pe toate părțile la foc potrivit pe grătarul uns cu ulei.

Serviți frigăruile imediat, alături de salată.

Dacă intenționați să gătiți frigăruiile la iarbă verde, nu pregătiți frigăruiile de acasă (făina se înmoaie pe ficăței).
printează

Adaugă un comentariu: