Umplutura de mozzarella dă un nou înţeles clasicelor frigănele, un plus de textură şi de bun gust. O minunată gustare sau mic dejun, o masă “la pachet”.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 minute

friganelebranza23 copy Ingrediente:

  • 1 franzelă
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 4 felii de mozzarella
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjire

Preparare:

  1. Tăiaţi capetele franzelei.
  2. Pregătiţi 4 felii duble de pâine. Tăiaţi pâinea astfel încât să obţineţi câte două felii legate între ele (netăiate până la capăt) – vezi galeria foto.
  3. Bateţi ouăle cu lapte, sare şi piper.
  4. Presăraţi cu puţină sare pe mozzarella şi introduceţi fiecare felie între cele de pâine.
  5. Prindeţi cu atenţie sandvişurile cu brânză şi treceţi-le prin amestecul de ouă cu lapte.
  6. Prăjiţi frigănelele pe ambele părţi în ulei încins.
  7. Scoateţi frigănelele şi lăsaţi-le la scurs pe un şervet de hârtie.

Frigănelele cu mozzarella se servesc calde sau reci, cu salată de roşii.

Cel mai potrivit amestec de grăsimi pentru prăjirea frigănelelor este mixul de unt cu ulei.
Puteţi încerca această reţetă şi cu brânză cu mucegai albastru, în special gorgonzola.

Adaugă un comentariu: