Un mic dejun deosebit, născut din explorările ultimelor decenii, în care bucătarii au diversificat frigănelele (French toast) adăugându-le diverse umpluturi, dulci sau sărate. O gustare dulce, proaspătă și sățioasă, aceste frigănele umplute cu cremă de brânză dulce și căpșuni se prepară ușor și rapid.
Porții: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 8-10 căpșuni
- 4 felii groase de franzelă
- 4 linguri de cremă de brânză dulce
- 1 lingură de gem de căpșuni
- 1 lingură de zahăr tos
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 1 linguriță de zahăr pudră
- 1/2 linguriță de scortisoara măcinată
- 40 g unt
- un praf de sare
- zahăr pudră pentru ornat
Preparare:
- Spălați bine căpșunile.
- Tăiați 6 căpșuni în cubulețe și puneți-le într-o farfurie adâncă.
- Adăugați zahărul tos peste cuburile de căpșuni ca să lase zeama.
- Într-un alt vas, amestecați crema de brânză dulce cu gemul până se omogenizează.
- Într-o farfurie adâncă, spargeți cele 2 ouă, adăugați laptele și bateți ouăle bine.
- Adăugați laptele, scorțișoara, zahărul pudră și un praf de sare.
- Tăiați pâinea în felii groase pe care le secționați până în mijoc – vezi foto.
- Umpleți feliile de pâine cu cremă și cu cuburi de căpșuni.
- Dați feliile astfel umplute prin oul bătut.
- Puneți untul la topit într-o cratiță.
- După ce s-a topit, puneți feliile de pâine date prin ou la prăjit.
- Prăjiți frigănele pe ambele părți până se rumenesc. Scoateți-le la scurs pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.
Frigănele cu cremă de brânză dulce și căpșuni se servesc calde, ornate cu zahăr pudră și căpșuni.
foarte buna pentru copilasi! merci de reteta
super reteta! in weekend fac pentru breakfast in bed :))
Comments are closed.