Unul dintre cei mai gustoşi peşti de pe meniurile recente, dar în acelaşi timp foarte controversat, pangasius este o alternativă pentru mesele rapide.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

File de pangasius la tigaie

Ingrediente:

  • 2 fileuri de pangasius
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • piper alb
  • sare
  • 30 ml ulei de măsline

Preparare:

  1. Tăiaţi usturoiul rondele groase.
  2. Puneţi uleiul într-o tigaie încăpătoare. Adăugaţi peştele, zeama de lămâie, usturoiul rondele, sare şi piper.
  3. Daţi drumul la foc şi lăsaţi tigaia acoperită la foc potrivit 10 minute.
  4. Opriţi focul, scoateţi peştele pe o farfurie şi serviţi cu sosul din tigaie şi mărar proaspăt tocat (opţional).

File de pangasius la tigaie se serveşte pe un pat de salată verde stropită cu sos de soia cu ciuperci sau oţet balsamic.

Puteţi folosi şi alt tip de peşte alb – cod, de exemplu.

_____________________________________

printează

5 Comentarii

  1. Exista foarte multe controverse vizavi de acest peste foarte gustos care, indiferent de unde il cumperi, provine din aceeasi sursa: Vietnam. Astfel incat, cu sau fara mercur, e acelasi peste tot.

  2. pot sa fierb inainte pestele?si apoi sa-l prajesc?
    am citit mai devreme ca e toxic.abia l-am cumparat.nu as vrea totusi sa-l arunc.
    i-a fost cuiva rau dupa ce a mancat?:)

  3. foarte multe specii de peste contin mercur,insa numai acesta este atat de criticat,puteti sa il consumati linistit,atata timp cat nu consumati frecvent

Adaugă un comentariu: