Reţeta de ficăţei de pui glasaţi în sos asiatic de piper negru şi serviţi cu cremă de ţelină reprezintă o combinaţie intrigantă a extremelor. Culoarea neagră a piperului cu albul catifelat al ţelinei, notele picante cu cele dulci-aromate, Occidentul cu Orientul. O alcătuire care demonstrează că nu este nevoie de mulţi bani pentru a obţine o construcţie rafinată. O producţie cevabun.ro.

Porţii: 4

Timp de preparare: 50 minute

Ficatei de pui in sos de piper negru cu crema de telina

Ingrediente:

  • 1 kilogram ficăţei de pui proaspeţi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri [intlink id=”5906″ type=”post”]sos de piper negru[/intlink]
  • 4 porţii [intlink id=”6105″ type=”post”]supă-cremă de ţelină[/intlink]
  • 1 jumătate de linguriţă rasă de nucsoara
  • 2 linguri gogoşari în oţet, tocaţi
  • 2 căni de crutoane, pentru servire

Preparare:

  1. Faceţi supa de cremă confom [intlink id=”6105″ type=”post”]reţetei[/intlink]. La sfârşit, după ce crema e finalizată, înainte de a o lua de pe foc, adăugaţi nucşoara rasă.
  2. Ştergeţi bine ficăţeii cu un şervet curat şi uscat. Desprindeţi ficăţeii unul de celălalt fără să-i tocaţi.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi rumeniţi, la foc mic în tigaia acoperită, ficăţeii timp de aproximativ 10 minute.
  4. Aăugaţi sosul de piper şi amestecaţi uşor pentru a nu rupe ficăţei. Acoperiţi şi mai lăsaţi tigaia pe foc încă 2-3 minute pentru ca sosul să-şi elibereze aroma.
  5. Întindeţi crema de ţelină în farfuriile de servire pentru a obţine un “pat” uniform.
  6. Aşezaţi ficăţeii unul lângă altul în linie.
  7. Decoraţi farfuriile cu gogoşarii tăiaţi cubuleţe, scurşi de oţet.

Ficăţeii se servesc imediat, cu un bol de crutoane alături.

Aveţi grijă cu ficăţeii deoarece contactul dintre grăsimea fierbinte şi foarte posibilele picături de apă sunt realmente  explozive. Cel mai sigur este să ridicaţi capacul pentru a amesteca în tigaie doar după ce aţi tras-o de pe foc şi aţi lăsat-o câteva secunde să se răcorească.
Ficăţeii se pot înlocui în această reţetă cu creveţi. Vezi [intlink id=”6407″ type=”post”]reţeta[/intlink]
printează

1 comentariu

  1. Îmi plac foarte mult ficățeii de pui și îi prepar în toate felurile de la grătar la tocanițe. Clar o să încerc și rețeta asta care pare de-a dreptul exotică. Am văzut că sosul de piper negru se prepară ușor și de-a abia aștept să încerc și crema de țelină.

Adaugă un comentariu: