Gustul şi textura specială a ficatului se combină de minune alături de legume şi fructe dulci-acrişoare. Tradiţia germană a impus prepararea ficatului de porc/vită cu măr într-o combinaţie rafinată. Ficăţeii de pui cu măr şi ceapă vin în continuarea acestei linii.  

Porţii: 2-3

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame de ficat de pui
  • 3 linguri de unt
  • 2 mere
  • 1 ceapă mare
  • 1 cană de vin alb sec
  • 2 linguri rase de zahăr
  • 1 lingură boabe de enibahar
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi ficăţeii de pieliţe şi eventualele urme de fiere.
  2. Defaceţi ficăţeii în jumătăţi.
  3. Curăţaţi ceapă şi tăiaţi-o peştişori.
  4. Curăţaţi merele şi îndepărtaţi-le cotorul.
  5. Tăiaţi merele în cuburi mari.
  6. Topiţi untul într-o tigaie adâncă, cu capac.
  7. Adăugaţi şi rumeniţi ficăţeii.
  8. Adăugaţi ceapa şi mărul şi mai rumeniţi încă 2-3 minute.
  9. Stingeţi cu vinul.
  10. Adăugaţi zahărul, cimbrul şi enibaharul, puţină sare şi piper.
  11. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi să se gătească înăbuşit 10 minute.

Ficăţeii de pui cu măr şi ceapă se servesc fierbinţi cu garnituri de orez sau cartofi.

print