Gustul şi textura specială a ficatului se combină de minune alături de legume şi fructe dulci-acrişoare. Tradiţia germană a impus prepararea ficatului de porc/vită cu măr într-o combinaţie rafinată. Ficăţeii de pui cu măr şi ceapă vin în continuarea acestei linii.
Porţii: 2-3
Timp de preparare: 45 de minute
- 500 grame de ficat de pui
- 3 linguri de unt
- 2 mere
- 1 ceapă mare
- 1 cană de vin alb sec
- 2 linguri rase de zahăr
- 1 lingură boabe de enibahar
- 1 lingură de cimbru uscat
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Curăţaţi ficăţeii de pieliţe şi eventualele urme de fiere.
- Defaceţi ficăţeii în jumătăţi.
- Curăţaţi ceapă şi tăiaţi-o peştişori.
- Curăţaţi merele şi îndepărtaţi-le cotorul.
- Tăiaţi merele în cuburi mari.
- Topiţi untul într-o tigaie adâncă, cu capac.
- Adăugaţi şi rumeniţi ficăţeii.
- Adăugaţi ceapa şi mărul şi mai rumeniţi încă 2-3 minute.
- Stingeţi cu vinul.
- Adăugaţi zahărul, cimbrul şi enibaharul, puţină sare şi piper.
- Acoperiţi tigaia şi lăsaţi să se gătească înăbuşit 10 minute.
Ficăţeii de pui cu măr şi ceapă se servesc fierbinţi cu garnituri de orez sau cartofi.