O reţetă românească întâlnită în special în zonele premontane, acolo unde smântâna există din belşug, păstăile de fasole (tecile) cu smântână, usturoi şi verdeaţă sunt ușor de preparat, fie că o servim ca mâncare în sine sau ca garnitură.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

  • 600 grame păstăi de fasole
  • 4 linguri de smântână grasă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de verdeaţă (pătrunjel şi/sau mărar)
  • 1 lingură zeamă de lămâie (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Puneţi la fiert 3 litri de apă rece cu sare şi 2 linguri de ulei.
  2. Tăiaţi capetele păstăilor.
  3. Tăiaţi păstăile în 2-3 bucăţi, în funcţie de lungime.
  4. Fierbeţi păstăile câteva minute. Păstăile trebuie să fie fierte, dar nu exagerat de moi.
  5. Scurgeţi păstăile.
  6. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  7. Tocaţi verdeaţa fin.
  8. Amestecaţi păstăile cu smântâna, usturoiul, zeama de lămâie şi verdeaţa.
  9. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.

Păstăile cu smântână şi usturoi se servesc reci sau la temperatura camerei cu felii de pâine proaspătă sau prăjită.

[note]Pentru o variantă mai uşoară, puteţi înlocui smântâna cu iaurt.[/note]

print

3 Comentarii

  1. eu fac o mincarica buuuuna de fasole verde cu usturoi,de fapt asta este una din preferatele mele,calesc ceapa,pun un pic de paprica-deh…vin din ardeal…-apoi pun pastaile asa crude fara sa le fierb,le calesc pina se inmoaie apoi pun usturoi presat si bineinteles sare si patrunjel Ori marar -cui ii place,mie nu prea imi place mararul…-si uite asa iese o mincarica de zile mari….mmmmm…asta e reteta ce am vazut-o la maica-mea si sa spun drept nu as da mincarica asta pe toate bunatatile ce le am aici in norvegia….
    mincarea simpla ,de acasa cu legumele ce le aveti in gradina ori cumparate de la babutza din piata..ei..acele mincariuri simple SINT CELE MAI BUNE !!!!

  2. Am facut aceasta reteta cu iaurt (ce continea si putina smanatana)…mmmmmmmminunat!!..Din pacate nu am mai gasit fasole verde, ci doar galbena…credeti ca ar iesi la fel de gustoasa?

    PS: da, sunt la inceput de drum in ale gatitului 😀

    • Dacă fasolea este bună, indiferent de culoare, suntem convinsi că va iesi buna.

Comments are closed.