Dorada este prin definiţie un peşte slab, cu carne albă şi gustoasă, care adoră combinaţiile simple cu ierburi şi mirodenii şi relaxarea la grătar. O doradă de Mediterană, uşoară, de vară.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

  • 2 dorade (aproximativ 300 grame/bucată)
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 2 crenguţe de busuioc
  • 2 crenguţe de oregano
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (opţional)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Evisceraţi doradele şi curăţaţi-le de solzi.
  2. Spălaţi verdeţurile.
  3. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.
  4. Spălaţi ardeiul iute şi tăiaţi-l în două, pe lungime.
  5. Crestaţi peştii de 3-4 ori pe fiecare parte.
  6. Ungeţi peştii cu ulei de măsline pe interior şi exterior.
  7. Presăraţi cu sare şi piper.
  8. Umpleţi peştii cu ardei iute, usturoi, ierburi şi 2 rondele de lămâie.
  9. Rumeniţi peştele pe grătar, pe ambele părţi.

Dorada umplută cu ierburi şi friptă la grătar se serveşte cu salată şi restul de lămâie.

printează

Adaugă un comentariu: