Gaeng Phed Kai Sai Nawmai este un curry thailandez din clasa curry-urilor roşii, domolit doar de laptele de cocos în care clocotesc bucăţi de pui, muguri de bambus şi, inevitabil, chili. Echilibrul dulce-sărat este asigurat, ca de fiecare dată în această bucătărie, de un raport egal între sosul de peşte şi zahărul de palmier. Încercaţi-l iarna, pentru că iarna noastră nu-i ca vara thailandeză.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Curry roşu de pui cu muguri de bambus

Ingrediente:

  • 800 grame piept de pui dezosat
  • 300 de grame muguri de bambus (proaspăt sau din conservă)
  • 3 linguri pastă de curry roşu
  • 2-3 ardei iuţi mici
  • 2 linguri ulei
  • 450 ml lapte de cocos
  • 2 linguri sos de peşte
  • 2 linguri de zahăr
  • 5 frunze de lămâie kaffir
  • 1 lingură busuioc thailandez (sau european)
  • 1 limetă
  • 1 linguriţă rasă de piper măcinat

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea de pui şi mugurii de bambus fâşii.
  2. Încingeţi uleiul într-un wok.
  3. Adăugaţi şi rumeniţi pasta de curry timp de 30 de secunde la temperatură mare.
  4. Adăugaţi carnea de pui şi rumeniţi-o în sosul picant.
  5. Stingeţi cu laptele de cocos.
  6. Adăugaţi frunzele de lămâie kaffir, sosul de peşte, zahărul şi ardeii iuţi tăiaţi rondele.
  7. Lăsaţi să fiarbă totul tim de 10-15 minute până când puiul este pătruns.
  8. Adăugaţi zeama de limetă, mugurii de bambus şi busuiocul tocat.
  9. Lăsaţi să mai dea un clocot, adăugaţi piperul şi trageţi wok-ul de pe foc.

Curry-ul de pui cu muguri de bambus se serveşte fierbinte cu orez fiert simplu sau în lapte de cocos.

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: