Un curry de inspiraţie indiană, parfumat, intens şi consistent, în care carnea este însoţită în mod egal de legume. Un bun început pentru cei care vor să încerce bucătăria indiană.

Porţii: 4

Timp de preparare: 50 de minute

 

Ingrediente:

  • 8 ciocănele de pui
  • 1 conopidă medie
  • 1 ardei gras, roşu
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir (de 8-10 cm)
  • 1 lingură coriandru măcinat
  • 1 lingură chimion
  • 1/2 lingură curcuma
  • 1 lingură garam masala
  • 2 rulouri scortisoara
  • 5-6 păstăi cardamom
  • 3 ardei iuţi
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 cutie roşii în bulion (400 grame)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 cană supă de pui
  • 350 ml iaurt gras
  • 5 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi tocaţi-le.
  2. Desfaceţi “florile” de conopidă şi spălaţi-le.
  3. Tăiaţi ardeii iuţi în rondele şi pe cei graşi în pătrăţele.
  4. Amestecaţi într-un castron pasta de tomate cu boiaua de ardei, chimionul, coriandrul, curcuma şi garam masala.
  5. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  6. Adăugaţi şi rumeniţi carnea câteva minute.
  7. Adăugaţi ceapa, ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul şi rumeniţi-le puţin.
  8. Adăugaţi cardamomul şi scorţişoara.
  9. Adăugaţi pasta de tomate cu mirodenii şi foile de dafin.
  10. Stingeţi cu roşiile şi supa de pui.
  11. Fierbeţi 30 de minute la foc mediu, acoperit.
  12. Adăugaţi conopida, ardeiul gras şi iaurtul, amestecaţi şi mai fierbeţi 20 minute.

Curry-ul de pui cu conopidă se serveşte fierbinte.

printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: