În italină, crostini înseamnă pâinici prăjite. Făcute din felii de pâine prăjită, crostini sunt mini-sandvișuri cu ulei de măsline și diverse umpluturi, servite ca aperitive sau la micul dejun. Ușor de preparat acasă, crostini se pot face cu diverse tipuri de pâine, de la pâinea albă până la cea cu semințe.

Rețeta de mai jos este preparată dintr-o demi-baghetă cu semițe, feliată mai apoi în bucățele potrivite pentru o îmbucătură.

Timp de preparare: 15  minute

Porții: 2

Crostini cu cașcaval

Ingrediente:

  • 1 demi-baghetă cu semințe
  • 1 felie de emmenthaler (sau cașcaval, gouda, cheddar)
  • 1 felie de șuncă de pui (sau prosciutto)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ardei kapia roșu
  • sare și piper

Preparare:

  1. Desfaceți bagheta pe lungime, fără a o tăia de tot.
  2. Prăjiți-o puțin pe grătar, cât să devină crocantă.
  3. Cât este caldă, turnați pe interior uleiul de măsline, presărați sare și piper.
  4. Întindeți felia de cașcaval în interior și felia de șuncă.
  5. Strângeți bagheta pentru a forma un sandviș și băgați-o la sandviș-maker. Presați foarte ușor capacul sandviș-makerului pentru a nu arde semințele.
    [tip] Dacă nu aveți sandviș-maker, puneți sandvișul pe grătar și apăsați ușor cu o furculiță ca să se formeze dungi. [/tip]
  6. După ce brânza începe să se topească, adăugați ardeiul kapia, tăiat în bucăți mari și mai lăsați puțin în sandviș-maker.

Tăiați și serviți cald.

print