Cremă de lămâie

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

O rețetă cu adevărat deosebită. Un adevărat paradox deoarece este pe cât de simplă, pe atât de rafinată. Cu doar 3 ingrediente (fără a pune la socoteală și puțină sare) și cu un timp de execuție redus o să obțineți un desert  cu adevărat deosebit – cremă de lămâie.

Vezi aici și rețeta de Tartă cu lămâie.

Reţetă: Cremă de lămâie

crema-lamaie_01

Ingrediente:

  • 300 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
  • 2 lămâi
  • 80 grame de zahăr
  • 1 vârf de cuțit sare

Preparare:

  1. Spălați bine lămâiile și răzuiți coaja uneia dintre ele.
  2. Extrageți zeama din lămâii.
  3. Puneți la fiert smântâna dulce împreună cu zahărul, coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare.
  4. Fierbeți la foc mic 4-5 minute, amestecând continuu.
  5. Luați de pe foc smântâna și strecurați-o.
  6. Adăugați, amestecând constant, zeama de lâmâie – crema nu mai este pe foc. Crema va începe să se îngroașe.
    Gustați după ce ați încorporat jumătate din sucul de lămâie. În funcție de dimensiunea și tipul lămâilor, s-ar putea să fie suficient.
  7. Turnați crema în 3 pahare pentru servire.
  8. Introduceți la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.

Timp de pregătire: 10 minute + 3 ore la rece

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 3

Dacă păstrați crema de lămâie peste noapte, scoateți-o cu 10 minute de la rece înainte de servire pentru a-și recăpăta consistența fină.

Crema de lămâie se servește rece, cu pișcoturi, biscuiți cu migdale sau fructe de pădure. Este ideală ca desert după preparate picante.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

6 Responses to “Cremă de lămâie”

  1. Roxana Sonea

    Interesanta reteta! Vreau sa o incerc si eu.Ce fel de smantana (marca) ?

    Reply
    • cevabun

      Smantana de gătit sau pentru frişcă (nefementata, neindulcita). Dorna sau ceva similar. Important e să fie grasă, peste 30-32% grăsime.

      Reply
  2. DianaM

    Pare foarte buna, dar nu se folosesc oua, sau gelatina, pentru ingrosare?

    Reply
    • cevabun

      Pectina din lămâie e cea care îngroaşă crema, condiţia esentiala e că smantana dulce să fie cat mai grasă

      Reply
  3. DianaM

    Multumesc de raspuns. Ati castigat un cititor, nu doar pentru promptitudine, dar aveti niste retete grozave.

    Reply
  4. dora

    Buna ,
    doar ce am facut-o si eu si nu imi dau seama unde am gresit …crema nu s-a ingrosat :( .Am folosit mascarpone , deoarece nu am gasit smantana cu un procent ridicat de grasime .O las putin sa se raceasca si o bag la frigider ( totusi , poate se intampla o minune:) ).
    O sa reiau ”procedura” pas cu pas .

    Reply

Leave a Reply