Născută din dragostea grecilor pentru brânzeturi, crema de brânză (numită de greci şi salata, tirosalata) se regăseşte în mai multe combinaţii, sărate sau picante. Varianta cu ardei copt – foarte potrivită pentru a realiza tartine – este mai puţin răspândită, însă, cu atât mai deosebită.

Porţii: 4

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 200 grame feta
  • 3 ardei ardei roşii, copţi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură rasă oregano

Preparare:

  1. Ardeii copţi se curăţă coajă, de cotoare şi seminţe.
  2. Puneţi într-un blender brânza sfârâmată, ardeiul copt, şi zeama de lămâie.
    Puteți înlocui feta cu telemea.
  3. Pasaţi amestecul.
  4. Încorporaţi treptat uleiul de măsline în timp ce blenderul merge.

Crema de brânză cu ardei copt se serveşte la temperatura camerei sau rece, pe felii de pâine sau pita prăjite, cu salată de roşii lângă. Peste tartine se presară oregano (proaspăt sau uscat).

Acestă reţetă se poate prepara şi cu ardei copt, scurs, din borcan. În acest caz, eliminaţi zeama de lămâie din reţetă deoarece ardeiul conţine deja oţet.

Adaugă un comentariu: