Cotletul de porc, mai puţin suculent decât alte părţi ale animalului, fript la grătar sau tigaie, merge de minune cu sosul cremos şi gustul catifelat-picant dat de brânza Gorgonzola. Un fel rapid, simplu şi spectaculos de a prepara un prânz sau o cină.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc
  • 80 grame brânză Gorgonzola
  • 150 ml smântână dulce
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Prepararare:

  1. Asezonaţi cotletele de porc cu sare şi piper.
    [note] Nu uitați că sosul va fi destul de sărat de la brânză. [/note]
  2. Topiţi untul şi uleiul într-o tigaie.
  3. Frigeţi bucăţile de carne pe ambele părți, câte 6-8 minute.
  4. Scoateţi carnea din grăsime şi păstraţi-o la cald.
  5. Separat, puneți o crăticioară la foc mic. Topiţi brânza, ruptă bucăţi, în smântână dulce, până obţineţi un sos consistent. După preparare, sosul trebuie servit imediat.

Serviţi cotletele de porc cu sos de brânză Gorgonzola imediat după preparare. Ca garnitură, alegeți legume la cuptor – cartofi, cartofi dulci, ciuperci – sau orez.

print