Cotletele de miel (pieptul cu tot cu costiţă) se topesc în gură atunci când sunt preparate corespunzător. Secretul unui cotlet de miel pané este să fie prăjit într-un amestec de ulei şi untură.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 minute

miel-pane Ingrediente:

  • 6 bucăţi cotlet de miel cu os
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriţă de muştar
  • 2 linguri untură
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă de oregano ras
  • 2 linguri făină
  • 6 linguri de pesmet
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Tăiaţi cotletele de miel în bucăţi potrivite. Ştergeţi-le cu un prospop, săraţi-le şi lăsaţi-le să stea 10-15 min cu sare.
  2. În oul bătut şi amestecat cu lapte şi muştar se înmoaie pe rând bucăţile de miel, se dau prin făină, din nou prin oul bătut şi apoi prin pesmet amestecat cu oregano.
  3. Prăjiţi în untura amestecată cu ulei la foc mic până se pătrund bine şi se rumenesc.
  4. Scoateţi cotletele pe un şervet de hârtie pentru a se scurge de excesul de grăsime.

Cotletele de miel se servesc fierbinţi cu salată verde sau de castraveţi. Se pot servi ca aperitive la petreceri pe un platou mai mare.

print

2 Comentarii

Comments are closed.