O reţetă excelentă pentru a pregăti cotletele de miel, cu gusturi proaspete, mediteraneene: ulei de măsline, lămâie, usturoi şi rozmarin. Pregătiţi aceste cotlete pentru ieşirile la iarbă verde sau pentru un grătar în familie.

Porţii: 2

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 6 cotlete de miel, cu os, cu grosime de aproximativ 2 cm
  • 1 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3 crenguţe de rozmarin
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Preparați marinata: Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  2. Extrageţi zeama de lămâie.
  3. Desprindeţi acele de rozmarin de pe tulpină.
  4. Amestecaţi usturoiul, cu zeama de lămâie, uleiul de măsline rozmarin, sare şi piper.
  5. Turnaţi marinata peste carne şi lăsaţi-o să acţioneze minim 30 de minute.
  6. Frigeţi carnea pe grătar sau plită, la foc mediu, pe ambele părți. Folosiți un clește pentru a întoarce cotletele, nu furculița (dacă înțepați carnea, își va pierde din suculență).
    Pentru a păstra cotletele de miel suculente, în momentul în care le puneți pe grătar trebuie să fie la temperatura camerei.

    La fel ca şi carnea de vită, carnea de miel nu se găteşte prea mult pentru a nu-şi pierde suculenţa. În funcţie de preferinţe, la foc mediu, cotletele de miel se țin pe grătar între 5 și 15 minute pe fiecare parte pentru a le prepara “în sânge”, “mediu” sau “bine făcut.”

Cotletele de miel în stil mediteraneean se servesc fierbiţi, cu garnituri şi/sau salate.

Atenţie la grăsimea de pe cotlete deoarece se poate arde cu uşurinţă.
printează

5 Comentarii

  1. sunt foarte impresionata de ce am gasit aici….era exact ce cautam…mii de multumiri!!!!!
    de la cineva care vrea sa gateasca tot ce e mai bun pentru familie

  2. Buna, felicitari pentru site si pentru retete, sunt grozave!
    Am si eu o rugaminte, ma pregatesc pentru un berbecut la protap si nu stiu ce condimente sa folosesc pentru marinat (oregano si lamaie, sau razmarin si usturoi sau chimion), voi ce ati folosi? Multumesc!

    • Bună, Cristina. Carnea de miel se asociază bine cu multe verdeţuri, depinde foarte mult cu ce il asociezi la masa. Combinatia de oregano/lamaie (eventual usturoi) este specifica meniurilor mediteraneene, in special grecesti, chimionul e mai specific bucatariilor orientale si nord africane, rozmarinul si usturoiul (eventual impanat cu ansoa si/slaninuta) e excelent la meniuri italiene. O alta combinatie proaspata este cea de lamaie cu menta. Dar, aproape in oricare, merge usturoiul. Ar fi de evitat combinarea a doua sau trei arome prea puternice (rozmarin cu chimion de exemplu). Fiecare “va trage” in partea ei si se va pierde gustul de miel:)

Adaugă un comentariu: