O reţetă de cotlete de miel mai specială, în care gustul şi textura cărnii sunt învăluite de aromele specifice bucătăriei thailandeze. Mixul de arome dulci, acre, iuţi şi sărate depersonalizează carnea de miel dar îi oferă noi perspective. O reţetă recomandată pentru cei care nu sunt obişnuiţi cu gustul cărnii de miel.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute (plus 2 ore pentru marinare)

Ingrediente:

  • 6 cotlete de miel, cu os
  • 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune)
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute, roşu
  • 4 linguri sos de peşte
  • 4 linguri zeamă de limetă
  • 2 linguri de zahăr (preferabil brun/de palmier)
  • 1 lingură frunze de busuioc tocate
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi degresaţi (dacă doriţi/este cazul) cotletele de miel de excesul de grăsime.
  2. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin.
  3. Îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l.
  4. Amestecaţi usturoiul cu ardeiul iute, zeama de limetă, sosul de peşte, uleiul, zahărul, busuiocul şi piperul.
  5. Turnaţi marinata peste cotletele de miel, amestecaţi-le bine şi introduceţi-le la rece pentru 2 ore.
  6. Frigeţi cotletele, şterse de excesul de marinată, pe grătar sau plită.

Cotletele de miel la grătar în stil thailandez se servesc cu garnituri pe bază de orez, paste şi/sau legume.

print

5 Comentarii

  1. Foarte interesanta combinatia si nu vreau sa o ratez. Numai ca miel acum este mai greu. O sa retin reteta pentru a inlocui alte moduri de preparare. Pana acum, preferata mea mea este reteta de friptura la cuptor cu fenicul.

  2. @Elena, asa e, nu e tocmai sezonul de miel. Dar la macelarii specializate, in special cele halal, sezonul nu se incheie niciodata.

  3. Hmm… Miel in stil thailandez?!? cred ca 95%, si chiar mai multi, dintre thailandezi nici nu au mincat, sau nu ar minca, vreodata miel.

    • Foarte probabil. Nu e o reţetă thailandeză cât un fusion cu condimente specifice bucătăriei.

Comments are closed.