Un grătar de porc picant, în cel mai pur stil cantonez, întâlnit în sudul Chinei dar, mai ales în Hong Kong, regiunea care produce un ulei picant special, în care fulgii de chili cu usturoi sunt prăjiţi în ulei vegetal, amestecat cu câteva picături de ulei de susan. Carnea de porc marinată în acest amestec are un gust iute-aromat, destinat adevăraţilor iubitori de picanterii.

Cotlet picant de porc Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură fulgi de ardei iuţi, cu tot cu seminţe
  • 2 căţei de usturoi
  • 4-5 picături ulei de susan
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  2. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  3. Adăugaţi fulgii de chili şi rumeniţi-i uşor timp de 1-2 minute, până când îşi schimbă culoarea.
    [warning]Evitaţi inhalarea vaporilor de ardei iute prăjit care pot irita căile respiratorii.[/warning]
  4. Adăugaţi usturoiul în uleiul încins, amestecaţi şi luaţi tigaia de pe foc.
  5. Adăugaţi uleiul de susan.
  6. Lăsaţi uleiul să se răcească.
  7. Săraţi şi piperaţi cotletele de carne de porc.
  8. Ungeţi cotlletele de porc cu uleiul picant pe ambele părţi şi lăsaţi-le să se marineze 2 ore.
  9. Frigeţi cotletele de porc pe grătarul încins sau într-o tigaie de teflon.

Cotletele de porc picante se servesc imediat cu diverse agarnituri şi salate.

print

1 comentariu

Comments are closed.