O gustare-garnitură sau fel principal vegetarian foarte simplu dar suprinzător de gustos – conopida picantă la cuptor. O excelentă întrebuinţare a unei legume prea puţin utilizată la noi. Conopida este săracă în grăsimi și în carbohidrați, dar conține multe fibre și vitamina C, motiv pentru care este preferată ca substitut al cartofilor în dietele ce își propun scăderea numărului de carbohidrați.

[readalso] Vezi aici și rețeta de piure de conopidă. [/readalso]

Reţetă: Conopidă picantă la cuptor

conopida-cuptor_02

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură seminţe de chimen
  • 1 lingură rasă fulgi de ardei iute
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade (temperatură mică spre medie).
  2. Desfaceţi conopida în florete portivit de mari şi spălaţi-o în apă rece.
  3. Curăţaţi şi faceţi usturoiul pastă cu o linguriţă de sare.
  4. Amestecaţi uleiul cu 200 ml de apă, usturoiul, seminţele de chimen, fulgii de ardei iute, 1 linguriţă de sare şi piper proaspăt măcinat.
  5. Turnaţi amestecul peste conopidă.
  6. Puneţi conopida în tavă şi introduceţi tava la cuptor pentru 30 de minute. Din 10 în 10 minute amestecaţi conopida pentru a nu se arde şi introduceţi-o înapoi la cuptor până se rumeneşte la suprafaţă, fără a se arde.
  7. Conopida picantă la cuptor se serveşte ca garnitură, fel principal sau gustare alături de aioli (maioneză cu usturoi) sau maioneză amestecată cu harissa.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porții: 2

print

1 comentariu

Comments are closed.