O garnitură sau o mâncare în sine, pe cât de simplă pe atât de gustoasă, ce reuşeşte să transforme radical conopida într-o delicatesă – conopidă picantă cu chimen. Pregătiţi-o alături de fripturi arabe / nord africane din carne de pasăre sau berbecuţ sau consumaţi-o ca atare.

Reţetă: Conopidă picantă cu chimen

conopidă picantă cu chimen

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 1 ceapă
  • 5 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 1 lingură rasă harissa
  • 1 lingură seminţe de chimen întregi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Desfaceţi conopida în bucăţele şi spălaţi-o în câteva ape reci.
  2. Puneţi la fiert 3 litri de apă cu sare (1 lingură rasă) şi zeama de la lămâie. Când dă apa în fiert, adăugaţi conopida.
  3. Fierbeţi de jumătate conopida (cam 6-8 minute).
  4. Scoateţi şi scurgeţi conopida. Păstraţi câteva linguri de apă în care a fiert.
    Puteţi folosi conopidă congelată. În acest caz, adăugaţi conopida gata congelată în amestecul de ulei picant împreună cu câteva linguri de apă, acoperiţi şi fierbeţi câteva minute până când conopida se pătrunde.
  5. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  6. Sotaţi ceapa şi usturoiul 1-2 minute.
  7. Adăugaţi seminţele de chimen şi rumeniţi-le.
  8. Adăugaţi curcuma şi harissa.
  9. Adăugaţi “florile” de conopidă şi câteva linguri de zeamă în care a fiert. Acoperiţi conopida pe toate părţile cu amestecul condimentat.
  10. Acoperiţi şi lăsaţi la foc mic câteva minute până când zeama scade şi conopida e pătrunsă.
    Aveţi grijă să nu fierbeţi conopida prea mult deoarece se va rupe.
  11. Întoarceţi conopida pe toate părţile pentru a se acoperi cu uleiul condimentat.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.
  13. Conopida picantă cu chimen se serveşte fierbinte, la temperatura camerei sau chiar rece.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 40 minute

Porții: 2

4 Comentarii

  1. Si mie mi s-a parut o traducere destul de slabuta asa ca am mai cautat pe net. Ce am gasit e destul de apropiat. La sfarsit, dupa ce am acoperit conopida cu uleiul condimentat, am mai lasat maxim vreo 7 minute, orientativ. Am facut pentru cineva care nu suporta conopida si dupa ce a terminat portia a mai luat. Merita incercata reteta. Am servit cu Cartofi la cuptor cu usturoi (retata tot de pe acest site).

Adaugă un comentariu: