Desert simplu, fructat, cu origini, nume (compot înseamnムmixturăƒ) şŸi tradiţie franceze, popular din Belgia pânムîn Israel, compotul este un sirop dulce şŸi aromat cu unul sau mai multe fructe. Rețeta de compot de mere este cea mai simplă şŸi totodatムrafinată, iar compotul de mere este numai bun sムîncăƒlzeascムsau sムrăƒcoreascムziua, deoarece se poate servi atât rece cât şŸi cald. Bucuraţi-vムde el vara şŸi iarna!

[note]Ύn ţăƒrile germanice compotul pasat de mere însoţeŸşte de multe ori, sub formムde sos, fripturile din carne de porc. [/note]

Reţetă: Compot de mere

compot-mere

Ingrediente

  • 6 mere tari, aromate
  • 2 rulouri de scortisoara
  • 1 lăƒmăie
  • 250 grame zahăr (mai degrabムdupムgust)

Preparare

  1. Curăţaţi partea galbenムa cojii de lăƒmâie pentru a obţine f⺟ii de coajăƒ.
  2. Extrageţi sucul din lăƒmâie.
  3. Puneţi la fiert 5 căƒni de apムcu rulourile de scorţişŸoarムşŸi coaja de lăƒmâie.
  4. Adăƒugaţi zahăƒr şŸi zeamムde lăƒmâie.
  5. Fierbeţi 10 minute.
  6. Curăţaţi merele de coajムşŸi îndepăƒrtaţi-le cotorul.
    [tip]Pânムîn momentul fierberii, pentru a nu se oxida, păƒstraţi merele tăƒiate în apムîn care adăƒugaţi 1-2 linguri zeamムde lăƒmâie.[/tip]
  7. Tăƒiaţi merele în rondele sau cuburi.
  8. Adăƒugaţi fructele şŸi mai fierbeţi încム5 minute (sau mai mult, în funcţie de cât de tari sunt fructele).
  9. Compotul de mere se consumムrece sau cald, simplu sau cu biscuiţi.
  10. Se poate păstra aproximativ 2 săƒptăƒmâni în frigider sau se poate conserva asemeni gemurilor.

 

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 6

print

1 comentariu

  1. A pune zahar in compot de mere este extrem de gresit. Merele au dulceata lor / fructoza naturala. De ce l-ai strica cu chimicale numai voi stiti. Ce ii drept , la merele pe care le luati din comert..alea de la polonezi si turci… inteleg de ce puneti zahar. Ca alea is crescute in laborator si nici nu se compara cu astea romanesti , mici si dulci. Puneti mere romanesti in compot , nu le fierbeti foarte mult si nu o aveti nevoie de zahar

Comments are closed.