Coastele scurte de vită (short ribs) sunt o delicatesă mai puţin cunoscută şi utilizată la noi în ţară. Cu toate acestea, măcelăriile şi raioanele specializate din  supermarketuri au început să comercializeze coaste de vită. Încercaţi această reţetă simplă pentru a pune în valoare dulceaţa cărnii de vită.

Porţii: 3

Timp de preparare: 90 de minute (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

  • 6 coaste scurte de vită
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 lingură rasă cimbru uscat
  • 1 linguriţă de sare
  • 1/4 linguriţă piper măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  2. Preparați marinata: amestecaţi sosul de soia cu uleiul de măsline, boiaua de ardei, cimbru, usturoi, sare şi piper.
  3. Turnaţi amestecul peste coastele de vită.
  4. Introduceţi coastele de vită la rece pentru două ore.
    [note] Folosiți un vas etanș sau o pungă specială pentru marinate. [/note]
  5. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius (foc mediu).
  6. Puneţi coastele de vită într-o tavă şi acoperiţi-le cu o folie de aluminiu.
  7. Introduceţi tava la cuptor pentru 80 de minute.
  8. Îndepărtaţi folia şi mai lăsaţi tava la cuptor încă zece minute.

Coastele de vită la cuptor se servesc cu garnituri de legume şi salate proaspete sau de murături.

print

6 Comentarii

  1. Tocmai am facut coastele de vita (la mine a fost vitel) si tot dau tarcoale platoului, asteptandu-l pe sotul meu. Merci mult pentru reteta si pentru ideea acestui site. I’m watching u!

Comments are closed.