Spre deosebire de “ribs”-urile americane, condimentate, marinate şi înăbuşite îndelung sub grătarul acoperit, aceste coaste de porc, în stil toscan, profită din plin de eficienţa bucătăriei italiene. Se gătesc repede, simplu, cu arome puţine, directe şi distincte.

Porţii: 6

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 2,5 kilograme coaste de porc, degresate
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri frunze de rozmarin
  • 2 linguri rase de sare grunjoasă
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în sferturi pe lungime.
  3. Frecaţi coastele de porc cu sare.
  4. Faceţi din loc în loc incizii cu cuţitul între coaste şi înfigeţi bucăţi de usturoi.
  5. Plasaţi coastele de porc într-o tavă, stropiţi cu uleiul de măsline, presăraţi rozmarinul şi sare peste.
  6. Introduceţi tava la cuptor pentru 45-50 de minute.

Coastele de porc în stil toscan se servesc cu salată şi cartofi.

O garnitură potrivită pentru acest fel de mâncare sunt cartofii cu rozmarin. Curăţaţi 1,5 kilograme de cartofi şi tăiaţi-i în cuburi mari. Fierbeţi cartofii pe jumătate  (10-12 minute) la foc mic în apă cu puţină sare. După ce scoateţi coastele de la cuptor, puneţi deoparte carnea şi  amestecaţi cartofii cu grăsimea din tavă. Introduceţi tava la cuptor pentru încă 15-18 minute, până când se rumenesc cartofii.
printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: