Francezilor le place să vadă merele în două locuri: fermentate într-o sticlă de cidru sau caramelizate pe o clătită bretonă. Amestecul de caramel şi măr, simplu şi elementar, face parte din abecedarul culinar francez. Şi toată lumea trebuie să ştie abecedarul.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 minute

Clătite cu mere caramelizate

Ingrediente:

  • 1 măr mare, tare şi aromat (ex.Golden)
  • 4 clătite
  • 200 grame de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 80 grame de unt gras
  • 2 cupe de îngheţată  (opţional, pentru servire)

Preparare:

  1. Topiţi, la foc mic, zahărul într-o crăticioară.
  2. Până se topeşte zahărul, curăţaţi mărul, soateţi-i cotorul şi tăiaţi-l cubuleţe.
  3. După ce zahărul s-a topit într-o melasă transparentă şi uniformă şi începe să facă bule la suprafaţă, adăugaţi untul tăiat cubuleţe. Amestecaţi bine până se omogenizează untul, adăugaţi merele şi zahărul vanilat. Trageţi deoparte.
  4. Pe două farfurii pentru servire întindeţi câte o clătită.
  5. Adăugaţi caramelul cu mere şi acoperiţi cu celelalte două clătite.

Clătitele cu mere în caramel se pot servi simple, sau cu o cupă de îngheţată de vanilie sau frişcă, stropite cu sirop de caramel.

Aveţi grijă să nu vă ardeţi, untul adăugat peste zahărul topit va declanşa un proces de “fierbere”.

1 comentariu

Adaugă un comentariu: