Clătite cu brânză de vaci şi stafide

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Un desert la îndemână, fără să-şi piardă din eleganţă, clătitele cu brânză de vaci şi stafide aromate cu rom sunt o expresie a culturii culinare boiereşti din Ţările Româneşti. Mai elaborate decât clătitele umplute cu gem, umplutura fină din cremă de brânză le fac să-și depăşescă condiţia modestă de clătită.

Încercaţi-le şi nu veţi regreta.

Porţii: 4 porţii (2 clătite per porţie)

Timp de preparare: 25 de minute

clatite cu branza de vaciIngrediente:

  • 8 clătite
  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 2 linguri de smântână
  • 3 -4 linguri de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 lingură rasă coajă de lămâie (opţional)
  • 100 grame stafide
  • 4 linguri rom
  • 1 vârf de cuţit de sare

Preparare:

  1. Puneţi la înmuiat stafidele în rom. Amestecaţi-le din când în când.
  2. Faceţi clătitele conform reţetei.
    Pentru această reţetă puteţi adăuga 1 lingură de zahăr şi 1 plic de zahăr vanilat în aluatul pentru clătite.
  3. Pasaţi bine brânza de vaci sau treceţi-o printr-o sită pentru a fi cât mai fină.
  4. Frecaţi bine brânza cu gălbenuşurile de ou, smântâna, zahărul vanilat, zahărul, coaja de lămâie şi sarea.
  5. Încorporaţi stafidele înmuiate în rom.
  6. Umpleţi clătitele cu crema de brânză cu stafide.

Clătitele cu brânză de vaci şi stafide se servesc calde, stropite cu siropuri de fructe.

Opţional, puteţi aşeza clătitele într-un vas termorezistent în straturi intercalate cu umplutură de brânză de vaci cu stafide, să le stropiţi cu unt şi să introduceţi “tortul” la cuptor pentru 10 minute.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

12 Responses to “Clătite cu brânză de vaci şi stafide”

  1. Jacob

    Intradevär un Dessert care merge peste tot.
    Ca incheiere la un exclusiv Menü si si de toate Zilele.
    Foarte delicios.

    Reply
  2. alina irimia

    Da ,o sa incerc si eu ,dar varianta dietetica si la cuptor !!!

    Reply
  3. marina

    mmda…asa e eu desert foarte bun……,,,(sa vezi clatitele cu inghetata…mmmmmm)

    Reply
  4. DODO

    LOCUIESC IN SPANIA,AICI NU EXISTA BRANZA DE VACI CA CEA DE ACASA,AS PUTEA FOLOSI RICCOTA?(E UN FEL DE urda MAI CREMOASA)

    Reply
  5. DODO

    Multumesc pt.raspuns…si inca odata felicitari,site-ul pare grozav,v-am descoperit nitel cam tarziu.

    Reply
  6. DOINA

    sunt hipertensiva si ma intereseaza retete dietetice si fara sare

    Reply
  7. valentina martie 2012

    clatitele cu brinza de vaci sint mai delicioase date la cuptor. De fiecare data asa le prgatesc si sint super.

    Reply
  8. Chris Enache

    Crema de brinza este prea subtire…Cum as putea sao mai ingros ca sa nu curga?Sper sa primesc un “ajutor” inainte de a se acrii compozitia si sa fiu nevoit sa o arunc…:)))
    Altfel STIU cit sint de bune…..

    Reply
    • cevabun

      Puteti sa o incorporati intr-o budinca rapida, rezultata dintr-un Bechamel dulce. Razuiti coaja de la o lamaie. Incalziti o cana de lapte. Topiti o lingura de faina intr-o cratita. Adaugati o lingura de faina si amestecati bine cu un tel ca sa nu faca cocoloase. Adaugati laptele amestecand bine. Adaugati 2 linguri de zahar, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare. Fierbeti 1-2 minute pana obtineti o budinca groasa. Incoporati crema de branza in amestec. Lasati sa se raceasca si serviti cu clatite.

      Reply
  9. AncaGale

    Felicitarii!! Mi-au iesit superbe..

    Reply

Leave a Reply