Un desert simplu şi rapid care combină miezul cremos al bananelor cu notele citrice ale lămâii şi, opţional, cu textura crocantă a alunelor.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 de minute

clatite-cu-banane

Ingrediente:

  • 12 clătite
  • 250 ml smântână proaspătă
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 banane
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 6 linguriţe alune decojite măcinate, prăjite, nesărate
  • 2 linguriţe de zahăr pudră

Preparare:

  1. Faceţi 12 clătite conform [intlink id=”3613″ type=”post”]reţetei[/intlink].
  2. Amestecaţi smântâna cu zahărul.
  3. Decojiţi bananele şi zdrobiţi-le cu ajutorul unei furculiţe. Stropiţi-le cu zeamă de lămâie.
  4. Amestecaţi smântâna cu bananele.
  5. Umpleţi clătitele cu amestecul de smântână cu banane.

Serviţi clătitele calde, câte două pe per porţie, cu alune măcinate şi  cu zahăr pudră.

print