Clătitele americane, spre deosebire de cele europene, sunt mai groase şi mai pufoase, datorită adăugării agentului de afânare (de regulă, praf de copt). În plus, au o faimă aparte datorităprezenţei lor constante în filmele. Versiunea de faţă este mai sănătoasă pentru că e făcută din făina obţinută din fulgi de ovăz, cu un conţinut ridicat de fibră alimentară, recunoscuţi pentru faptul că luptă împotriva colesterolul rău, şi se bucură totodată de un conţinut redus de zaharuri rafinată, pentru că avem aportul celor naturale din banane.

La fel ca şi în reţeta banana bread şi aici bananele joacă, alături de ou, rolul de coagulant. Folosiţi banane bine coapte dar fără pete (în interiorul, cele de pe coajă sunt naturale şi  indică faptul că sunt bine coapte). Dacă aveţi un blender bun şi banane ecologice puteţi folosi bananele cu tot cu coajă! Dacă nu aveţi blender puteţi folosi o furculiţă pentru a zdrobi bananele, utilizând instrucţiunile de mai jos.

Deci, haideţi să vedem cu ce se mănâncă acestă reţetă simplă dar eficientă de clătite  americane din banane, minunate la micul dejun sau pur şi simplu ca desert.

Reţetă: Clătite americane cu banane şi fulgi de ovăz

Ingrediente:

 • 2 banane coapte
 • 1 cană de fulgi de ovăz (cu vârf)
 • 1 cană de lapte gras (3,5%)
 • 2 linguri de zahăr brun
 • 1 ou mare
 • 2 linguriţe rase de praf de copt
 • 1 vârf de cuţit de sare
 • 1 praf de scorţişoară
 • ulei pentru uns tigaia

Preparare:

 1. Într-un blender, amestecaţi fulgii de ovăz cu laptele, oul, bananele, zahărul, scorţişoara, sarea şi praful de copt. Dacă nu aveţi blender, puteţi folosi măcinătoarea de cafea pentru a transforma fulgii de ovăz în făină, după care amestecaţi ingredientele uscate cărora le adăugaţi cele lichide (oul bătut, bananele zdrobite cu furculiţa şi laptele, amestecând uşor)
 2. Mixaţi bine timp de aproximativ 1 minut, în funcţie de puterea aparatului.
 3. Lăsaţi aluatul să se odihnească câteva minute până pregătiţi restul ingredientelor pentru servit (fructe proaspete).
 4. Încălziţi o tigaie, unsă cu puţin ulei, la temperatură medie.
 5. Tunaţi câte o clătită (un polonic de aproximativ un sfert de cană) în mijlocul tigăii. Lăsaţi-o să se distribuie singură, natural, pentru a obţine clătite egale.
 6. Prăjiţi pe ambele părţi până se rumenesc.
 7. Serviţi clătitele calde, imediat, câte 3-5 clătite aşezate una peste alta.
 8. În mod tradiţional american, clătitele se servesc cu sirop de arţar. Dar le puteţi servi la fel de bine simple, pudrate cu zahăr, alături de fructe proaspete, stropite cu miere sau unse cu gemuri de fructe.

Timp de pregătire: 2 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 4

print